Needak Rebounder Sweden Official
Needak Rebounders - Made in USA, Lowest Price Guaranteed
Home > Övningar för äldre och äldre

Övningar för äldre och äldre

En underbar sak om Needak Rebounder är dess mångsidighet. Om du är en resande idrottsman som kräver en intensiv kroppsövning som utlöser en svett snabbt och säkert, är det kanske ett hårt studsande, vikande rebounder det perfekta verktyget för dig. Den erbjuder en styvare studsning, är bärbar och har samma stabila och säkrade plattform som våra icke-vikande rebounders har.

Men om du är senior eller någon som bryr sig om en, kan Needak bli ännu mer av en gudstjänst. Tillsammans med Needak-stabiliseringsfältet är den mjuka studsarean en extremt populär fitnessutrustning som används av seniorer över hela landet.

Det finns en stigma förknippad med ny investering, och speciellt en som du inte kan testa på förhand. Det finns rädslan att plattformen inte kommer att vara stabil nog, eller dina knän kommer att skada, eller det blir för svårt att bibehålla balans medan du använder rebounder. Dessa är alla legitima viktiga bekymmer, och här kommer vi att försöka förklara några av de fördelar som Needak Rebounder kan ge till äldre eller äldre och hur användbart det kan vara att tillhandahålla långsiktigt stöd för ett stort antal problem .

Förbättrande balans

I motsats till att det blir sämre, är en av de största fördelarna som över 65 kan njuta av när man använder en rebounder den långsamma och stabila förbättringen av deras balans. Needak Rebounder uppnår detta på några sätt:

1) Steg på och av rebounder, långsamt och stadigt, tvingar samordningen av ett stort antal muskler i nedre halvan. Utan att ens veta det, förbättrar det på sikt balans, kärnstyrka och samordning så att trappor och andra besvärliga metoder för rörelse lättare kan navigeras. Faktum är att det i sig är en av de många övningarna som seniorer kan använda rebounder för - att få på och av det om och om igen. På grund av den extremt formbara och mjuka mattytan är det en liten ansträngning jämfört med trappor och skyddar knäna från onödigt slitage.

2) Att långsamt gå på rebounderen tvingar kroppen att motverka den milda instabiliteten hos mattytan, vilket tvingar musklerna i lår, rygg och ben till att alla arbetar tillsammans för att upprätthålla en vertikal, vertikal position. Det ger nästan omärkbar wavering med varje steg, vilket gör det till ett säkert och kontrollerat sätt att långsamt förbättra vertikal muskelkoordinering.

3) Mycket av det balans vi upplever dagligen är resultatet av en synkronisering mellan våra hjärnor och våra muskler. Genom att använda en Needak dagligen håller vår kropps kommunikationslinjer öppna och fräscha, vilket tvingar en synkronisering mellan våra ögon, hjärnan och våra muskler. Så medan en äldre individ kan gå försiktigt och tillfälligt på den återgående ytan, inser de inte att varje sekund som spenderas på det resulterar i att upprätthålla en samordnad ansträngning mellan ögonen, hjärnan och deras kroppar för att upprätthålla balansen. Detta upprätthåller sig även efter att de har tagit av rebounder och tåg lång livslängd i detta avseende.

Ökande blodcirkulation

När vi äter, övar och andas ackumulerar kroppen avfallsprodukter i olika delar av kroppen. Dessa bygger långsamt upp under tiden på grund av stagnation och börjar kväva vår förmåga att fungera på optimal nivå. De kan påverka hormoner, energinivåer, insulinresistens, jämn stämning. Den stora rengöringen är naturligtvis våra egna kroppar. Men för att underlätta detta måste kroppen få blod till varje liten nook och cranny för att maximera cirkulationen och minimera stagnation.

Innan det gick tillbaka, fanns det inget direkt sätt att öka blodcirkulationen och spola ut toxiner i en sammansatt övning. Men med Needak Rebounder uppnås detta.

Vad händer när du använder en rebounder, oavsett om du hoppar eller försiktigt går, sjunker du något med varje steg, då skjuts upp av de hårda pianotrådfjädrarna. När det händer är varje muskel i kroppen tvungen att kompensera för gravitationen. Detta initierar en begäran om energi, som tillhandahålls av blod. Så, i grund och botten, varje gång en senior tar ett steg på en Needak Rebounder, tvingar de nästan alla muskler i kroppen för att begära blod. Detta tjänar till att föra nya, färskt oxygenerade blod till olika delar av kroppen, även områden som annars inte skulle få någon riktig blodcirkulation.

Denna effekt kan inte underskattas - till och med fläckar som nacke, fötter, lår, armar, bröst och rygg - de är alla tvungna att kompensera tyngdkraften på ett sätt som ingen annan övning kan ge. Och det här uppnås helt enkelt i en liten träningsträning i ditt eget hem, framför en TV eller att lyssna på musik. När nytt blod kommer till olika muskler, kan den sveda ömheten eller smärtan ofta minska eller avta helt. Med tiden ökar vägarna för cirkulationen på ett mer permanent sätt, och du har då en kropp som verkligen återhämtar sig från år av stagnation.

Reduktion av ischias

Som alla med sciatic nervsmärta kan intyga är det ett av de mest försvagande förhållandena att uppleva. Skydda smärta som löper från baksidan, till höften, till benen, som värker med varje rörelse, och gör sömn obehagligt, är en fruktansvärd lidande.

Att använda en rebounder kan hjälpa till med ischias genom att förbättra muskeltonen, träna kroppen för att minska belastningen den lägger på de svagare, mer skadade musklerna i ett försök att göra promenader mer hanterbara. Det tjänar också till att öka blodcirkulationen och rehabilitering för den skadade nerven själv genom repeterande motståndsträning, som förklarats ovan.

Minska insulinresistensen, öka insulinkänsligheten

Vanligen underskattas insulinresistens till en mängd hälsoproblem, inklusive viktökning, låga energinivåer och diabetes. Genom att använda en rebounder dagligen kan en äldre person aktivt öka sitt insulinresistens genom fullständig kroppsmusklering, ökad blodcirkulation och långsam och stadig minskning av lagrade lipider. Genom att hålla sig aktivt på ett lågt slag, producerar kroppen mindre insulin och mer glukagon, vilket tvingar musklerna att absorbera mer blodsocker, vilket ökar känsligheten för både protein och kolhydrater.

Slutresultatet? När du äter, går mindre av det mot fett, mer går det mot muskler, och du är mer benägna att bibehålla stadiga energinivåer än de som fluktuerar mer dramatiskt, vilket gör att du plötsligt är trött eller trött.

Muskel Toning, fettförlust

Genom att bekämpa tyngdkraften i en liten påverkan upprepade gånger brinner kroppen naturligt genom lagrad glykogen på ett stadigt sätt. Detta tvingar kroppen att använda lagrat fett för energi, och ställer också ökade krav på muskler, vilket tvingar dem att tona och stärka. I själva verket är långsamma, låga effektövningar som rebounding effektivare vid brinnande av lagrad fett än mer intensiva övningar som jogging eftersom kroppen föredrar att bränna fett endast när träningen är låg intensitet. Vid högintensiva övningar kan kroppen också brinna muskeln, vilket är oönskat.

Toxin Release

Liksom vid blodcirkulationen är en känd effekt av rebounding den naturliga pumpningen och spolningen av lymfkörtlarna. Lymfkörtlarna är naturliga kroppsfilter som tjänar till att spola ut avfall från kroppen. Detta system sällan spolas eller utlöses naturligt, och så återvinnar processen för att stimulera denna process. Att göra detta på daglig basis tjänar till att minska uppbyggnaden av avfallsprodukter i kroppen och uppmuntrar utvisningen av detta genom svett och går på toaletten.

Och slutligen, en känsla av självständighet

Det är mycket svårt att senior eller äldre person känner sig svagare i takt med att tiden går, kanske kräver hjälp eller hjälp under omständigheter som kanske inte har varit problem under ungdomen. Detta kan vara deprimerande, leda till frustration och minska en övergripande känsla av välbefinnande.

En Needak Rebounder ger varje senior möjlighet att, av sin egen fria vilja, gå upp och träna utan att behöva ha någon annan tillåtelse eller hjälp, i sitt eget hemma. Det är något de kan göra dagligen för att verkligen känna sig bemyndigad, eftersom de inte förbättrar sin hälsa ansiktsligt, men i själva verket uppnår detta. Tillsammans med stabiliseringsstången kan en Needak bli en lycklig följeslagare för varje ledares dagliga liv. Många av våra användare rapporterar att de återfår varje morgon så att resten av dagen känner sig fulländad, och sedan återhämtar sig igen på natten så att de känner sig mer sovna vilande.

Rebounder blir ett av de övningsverktyg som en äldre individ kan se fram emot att använda på egen hand, och förlita sig på empowerment.

Vi vid Needak strävar alltid efter att tillhandahålla en hållbar produkt av hög kvalitet som ger enskilda personer och främjar positiva livserfarenheter. Alla medlemmar i Needak.com-laget är passionerade för hälsan och det är därför vi väljer att skapa informativa ämnen som dessa för att uppmuntra positiva livsförändringar.

Om du är en äldre person, eller försöker förbättra livet för en älskad, är Needak Rebounder en beprövad träningsenhet som säkert gör någons dag lite ljusare.

Om du har några andra frågor om Needak Rebounder, eller Needak.com, var god och fråga oss. Också, kom ihåg att även om vi gör vårt bästa för att ge hälsoinformation om återhämtning, är informationen här kompletterande och kan inte ersätta din hälsoutövare.
Denna webbplats ägs och drivs av en auktoriserad återförsäljare av Needak® rebounders. Needak® Manufacturing delar ingen ägarandel på den här webbplatsen och har inget ansvar eller kontroll över innehåll, åsikter eller vårdgivningsråd eller eventuella finansiella eller personuppgifter som samlats in via denna webbplats. Needak® är ett registrerat varumärke för Needak® Manufacturing, LLC O'Neill, NE USA.
Copyright © 2023 Needak Sverige. All rights reserved. Made in USA Mini-Trampoline Rebounder Sale
Needak Sverige is an Official Needak® Rebounder Store