Needak Rebounder Sweden Official
Needak Rebounders - Made in USA, Lowest Price Guaranteed
Home > Hälsofördelarna med rebounding

Hälsofördelarna med rebounding

Människokroppen är en biologisk maskin som svarar mot sin omgivning. Våra sociala och fysiska liv har förändrats, men vårt system arbetar fortfarande med samma nödvändigheter och reliances som det gjorde när vi inte hade tekniken lyx.

På den här sidan kommer vi att beskriva några av de stora system som kroppen använder för att behålla sig och hur man använder en rebounder bara några minuter om dagen kan hjälpa kroppen att ge den stimulans den behöver för att hålla alla dessa funktioner på optimal nivå.

Från att rensa blodet till att bygga och bibehålla muskler, avgifta huden, förbränna fett och öka blodcirkulationen, är rebounding en fullkroppsgåva, precis som ett multi-vitamin, som kompletterar vår dagliga liv med vad som saknas i vår fitness diet.

Lymfsystemet
Rebounding är en enorm övning för ditt lymfsystem. Ditt lymfsystem är ett nätverk som löper genom hela din kropp och dess primära funktion är att spola toxiner från din kropp.

Ditt lymfsystem är en del av ditt immunsystem. Ditt lymfsystem innehåller ett nätverk som mycket liknar ådrorna i kroppen och är fullt av vätska som används för att stödja ditt immunsystem och för att samla toxiner och avfallsmaterial från celler i kroppen. Till skillnad från vener som har ventiler för att hjälpa vätskan i dem att flöda och röra sig runt kroppen har lymfsystemet inte samma typ av ventilmekanism för att cirkulera sin lymfatiska vätska. I själva verket är lymfsystemet beroende av kroppsrörelse, speciellt motion, för att hjälpa vätskan i det att cirkulera runt kroppen.

Rebounding är en speciell övning eftersom den specifikt har en djupgående effekt på lymfsystemet. Förflyttningen av hoppning upp och ner på en rebounder fungerar som om det pumpade dina lymfatiska vätskor som orsakar ditt lymfsystem att uppleva en tillströmning av rörelser i cirkulation och energiskt flöde av vätskor som är så viktiga för att spola ut toxiner från kroppen och hålla ditt immunsystem vid toppnivåer. På detta sätt är rebounding extremt värdefullt och extremt fördelaktigt för ditt lymfsystems funktion. Regelbunden återhämtning, även om det är fem till tio minuter varje dag, kan hjälpa ditt lymfsystem att hålla sig i gott skick.

Muskel Toning
Reboundingtoner och övar nästan alla muskler i din kropp. Den enkla övningen av att hoppa upp och ner på din rebounder kräver att din kropp använder alla sina muskler för att fungera som en verkligt sammankopplad och sammansatt enhet. När du hoppar upp och ner kräver din kropp att dess muskler ska ständigt komma och koppla av. Denna cykel av uppdrag och avkoppling sker i nära följd medan du återvänder när din kropp upprepade gånger rör sig upp och sedan ner igen till landningspositionen.

Från musklerna i dina tår, fötter, kalvar, lår, botten, mage, ryggmuskler och armar hela vägen till nackmusklerna arbetar alla tillsammans för att stödja hela kroppen i de rörelser som krävs för att studsa på en rebounder. På så sätt är rebounding extremt effektiv för att hålla alla dina muskler tonade och friska. Med de träningsvariationer som du kan använda vid rebounding, kan ett mycket välrundat och holistiskt träningsregement för att hålla starka och väl tonade muskler enkelt uppnås.

Hjärta och lungor
Människans hjärta är i grunden en muskel och denna vitala muskel är i konstant användning för våra kroppar. Och precis som alla muskler i kroppen behöver hjärtat vara passande och hälsosamt genom träning. Genom träning förstärks hjärtat och kan arbeta mer effektivt vid pumpning av blod till hela kroppen. Ett svagt hjärta, som betyder en som inte får tillräcklig mängd motion som den behöver, är en svag muskel. Och svagare muskler tycker det är mycket svårare att utföra och behålla korrekt funktion. Medan starkare muskler kan utföra uppgifter lättare och mycket längre utan att trötta så fort som en svagare muskel skulle.

Rebounding är ett effektivt sätt att utöva ditt hjärta på en bekväm men uppfriskande nivå. Ett av de bästa sätten att utöva och stärka ditt hjärta är genom att jämna ut motionen av de större musklerna i kroppen. Med att återställa de primära musklerna krävs är dina benmuskler och benen innehåller några av de största musklerna i kroppen. Att öva de större musklerna i kroppen kräver mer syre och lägger större ansträngning på ditt hjärta och dina lungor. Dina lungor samlar in och levererar syre till ditt blod medan ditt hjärta skickar det syreberoende blodet till de muskler som behöver det. Så den enkla ekvationen är om din kropp behöver mer syre, då måste ditt hjärta och dina lungor ge det syre till kroppen. Om dina muskler kräver syre i en högre takt måste ditt hjärta och dina lungor arbeta hårdare för att ge det syre snabbare och lär dig att göra det.

Rebounding är ett effektivt sätt att utöva ditt hjärta på en bekväm men uppfriskande nivå. Ett av de bästa sätten att utöva och stärka ditt hjärta är genom att jämna ut motionen av de större musklerna i kroppen. Med att återställa de primära musklerna krävs är dina benmuskler och benen innehåller några av de största musklerna i kroppen. Att öva de större musklerna i kroppen kräver mer syre och lägger större ansträngning på ditt hjärta och dina lungor. Dina lungor samlar in och levererar syre till ditt blod medan ditt hjärta skickar det syreberoende blodet till de muskler som behöver det. Så den enkla ekvationen är om din kropp behöver mer syre, då måste ditt hjärta och dina lungor ge det syre till kroppen. Om dina muskler kräver syre i en högre takt måste ditt hjärta och dina lungor arbeta hårdare för att ge det syre snabbare och lär dig att göra det.

Blodcirkulation
Även om människokroppen har metoder för att säkerställa att blod cirkuleras i hela kroppen, uppnås optimala nivåer av blodcirkulation genom korrekt och regelbunden motion. Medan de flesta övningar främjar cirkulationen har rebounding i synnerhet mycket effektiva blodcirkulationer. Åtgärden att flytta upp mot tyngdkraften och sedan ner till en landningsyta som tvingar dig att trycka upp igen i luften och mot gravitationen är en mycket stimulerande uppsättning rörelser för kroppen. Eftersom alla musklerna i kroppen kontraherar och slappnar av igen och igen som krävs på en rebounder, skapar denna sammandragning och avkoppling en vågformig effekt för blod i kroppen, vilket gör att det rör sig snabbare och för att mer effektivt cirkulera hela kroppen. Områden i kroppen som har blivit vana vid brist på cirkulation stimuleras tillbaka till rätt cirkulation. Och när mer friskt och nyoxiderat blod når alla extremiteter och kroppsdelar börjar hela kroppen att fungera på en mer skicklig och produktiv nivå.

Cellfunktion
Celler i kroppen tvingas bli mer aktiva och effektiva för att bibehålla muskels behov under återhämtning. När du återvänder kräver din kropp att dess muskler ska interagera och fungera på ett krävande och stimulerande sätt och tvinga cellerna att aktivera för att kroppen ska kunna utföra. Denna stimulering tvingar celler att frigöra eventuellt stillastående avfall och toxiner som annars skulle ha kvar i cellerna genom inaktivitet. Celler som förblev vilande eller långsam på grund av dålig cirkulation vaknar och tvingas att reaktiveras.

Ämnesomsättning
Metabolism kan definieras som summan av alla biokemiska processer inom kroppen. Det finns tusentals metaboliska processer som uppträder inom människokroppen vid något tillfälle. Precis som vilken process som helst, kan de metaboliska processerna inom en persons kropp variera i hur effektivt och effektivt det sker. En kropp med god metabolism bearbetar kroppsfunktioner, som till exempel att smälta mat till exempel, mer effektivt. God metabolism innebär att din kropp kan använda energi för sig själv bättre än någon med dålig metabolism. En stark hälsosam kropp kommer att ha bättre metabolism än en svag kropp. Eftersom återuppbyggnad stimulerar alla processer som krävs för effektivare muskelrörelser, blodcirkulation, hjärt- och lungaktivitet och cellfunktion kan regelbunden återhämtning i hög grad förbättra en persons ämnesomsättning, vilket i sin tur påverkar alla delar av kroppen och hur den utförs.
Denna webbplats ägs och drivs av en auktoriserad återförsäljare av Needak® rebounders. Needak® Manufacturing delar ingen ägarandel på den här webbplatsen och har inget ansvar eller kontroll över innehåll, åsikter eller vårdgivningsråd eller eventuella finansiella eller personuppgifter som samlats in via denna webbplats. Needak® är ett registrerat varumärke för Needak® Manufacturing, LLC O'Neill, NE USA.
Copyright © 2023 Needak Sverige. All rights reserved. Made in USA Mini-Trampoline Rebounder Sale
Needak Sverige is an Official Needak® Rebounder Store